Za 30 nov '24 20:15
Dennis van Aarssen
Jonge crooner brengt persoonlijke verhalen...
Een eerbetoon aan The Queen of Gospel.
Inclusief garderobe en drankje
Denise Jannah brengt een eerbetoon aan The Queen of Gospel Mahalia Jackson. Na het succes van de Mahalia Kerkentour in diverse Nederlandse kerken, krijgt deze tour een vervolg in de Nederlandse theaters. Denise Jannah vertolkt een selectie van de bekendste en ook meest ontroerende nummers van “the Queen of Gospel”. Met deze tour brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden die over haar Gospel muziek zei: “I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.”
Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Muringen op drums.
Mahalia Jackson
De Amerikaanse Mahalia Jackson wordt op 26 oktober 1911 geboren in New Orleans en overlijdt op 27 januari 1972 in Chicago. Naast haar indringende vertolking van Gospel songs staat zij ook bekend als markant voorvechtster in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Groot succes bereikt zij in 1947 met het lied “I will move on up a little higher”, waar meer dan één miljoen platen van worden verkocht. In de jaren vijftig wordt zij ook in Europa mateloos populair en zo staat er van 1952 t/m 1971 in haar agenda een reeks van succesvolle internationale tournees.
Eén van de hoogtepunten in haar zangcarrière beleeft Mahalia op 28 augustus 1963 tijdens een grootse massademonstratie, de “March on Washington for Jobs and Freedom” voor burgerrechten en banen voor de Afro-Amerikanen, eindigend bij het Lincoln Memorial monument in Washington D.C. Daar houdt dominee Martin Luther King zijn indrukwekkende “I Have A Dream” redevoering. Maar eerst zingt Mahalia Jackson voor de 200.000-koppige menigte op zijn speciaal verzoek het lied “I been ‘buked and I been scorned” (Ik ben vernederd en gehoond). In het Witte Huis is zij later een geziene gast en ze wordt in 1961 zelfs door Paus Johannes XXIII in een privé-audiëntie ontvangen. Ook is Mahalia Jackson te bewonderen in films als “St. Louis blues” en “Jazz festival in Newport”.